Innan ni tog oss

Omslag: Sanna Sporrong Form

INNAN NI TOG OSS
LISA WINGATE

ISBN: 978-91-87879-44-9


Memphis, 1939. Tolvåriga Rill Foss och hennes fyra yngre syskon bor med sina föräldrar på en båt på Mississippifloden. När deras pappa tvingas ta deras mamma till sjukhuset en stormig natt lämnas Rill kvar för att passa syskonen – tills främlingar helt plötsligt dyker upp. De sliter med sig barnen och placerar dem på barnhem, men syskonen är övertygade om att föräldrarna snart kommer för att hämta dem. Snart går det dock upp för dem att verkligheten är bra mycket brutalare än så.

Aiken, South Carolina, nutid. Åklagaren Avery Stafford råkar snubbla över oroväckande information och börjar nysta i sin familjehistoria. Vad var det egentligen som försiggick i Amerika mellan 1920 och 1950? Och hur är hennes familj inblandad i Georgia Tanns adoptionsverksamhet?

Baserad på en av Amerikas mest ökända skandaler – där Georgia Tann, föreståndare för Memphis barnhem, kidnappade och sålde fattiga barn till rika familjer över hela landet. Lisa Wingates hjärtskärande men samtidigt hoppfulla och vackra berättelse påminner oss om att vart ödet än för oss, glömmer vi aldrig varifrån vi en gång kom.

Kommer även som ljudbok!


FAKTA
Författare: Lisa Wingate
Översättare: Cecilia Falk
Titel original: Before we were yours


 

ISBN: 978-91-87879-44-9
Utkommer: 12 september 2018
Kategori: Skönlitteratur
Band: Inbunden

Sidor: ca 340
Omslag: Sanna Sporrong Form
Ladda ner plano
Ladda ner 3D

 BÖCKER AV SAMMA FÖRFATTARE

 

Symbolbild med länk till manussidan