Om jag var din tjej

Om jag var din tjej

Omslag: Alloy Entertainment

OM JAG VAR DIN TJEJ
Meredith Russo

ISBN: 978-91-87879-16-6

"Fin historia om att våga vara öppen trots att allt talar för att det är bättre att gömma sig för resten av livet, och om att få stöd där man minst anar det."
– Dagens Nyheter

Amanda Hardys uppväxt har varit allt annat än enkel. Hon har mobbats av sina klasskamrater och hon har hatat sig själv och kroppen hon fötts i. Varför? För att Amanda brukade vara Andrew.

Efter att ha genomgått en könskorrigering flyttar Amanda till sin pappa i en liten stad i den amerikanska Södern. Här vet ingen vem hon är  eller vem hon brukade vara  och hon kan börja om på nytt. För första gången får hon uppleva vänskap och kärlek. Hon faller för Grant, den gulliga killen som redan första skoldagen blir hennes vän. Men ju närmare Amanda och Grant kommer varandra, desto mer vill hon avslöja sin bakgrund för honom. Samtidigt är hon livrädd för att han inte skulle kunna se förbi den vetskapen. Kommer hon då att förlora både Grant och sitt nya liv?

"Om jag var din tjej har allt som en bra ungdomsroman ska ha."
– Enligt O

"Jag hoppas att varenda bibliotekarie och lärare kommer tipsa om [den här boken] både ordentligt och omsorgsfullt, för precis som varenda annan unge behöver transbarn känna att de inte är ensamma."
– Litteraturmagazinet

"If I Was Your Girl is important and necessary and brave, and deeply electrically inspiring. Read this wonderful book. Just read it."
– Jennifer Niven

FAKTA

Författare: Meredith Russo
Översättare: Cecilia Falk
Orginaltitel: If I was your girl

 

 

Kategori: Unga vuxna (roman)
ISBN: 978-91-87879-16-6 
ISBN pocket: 978-91-87879-29-6
Utgåvor: Inbunden, e-bok, pocket

 

 

Sidor: 280 
Omslag: Alloy Entertainment/Emili Svensson
Utkommer (inb): 9 maj 2016
Utkommer (pocket): 16 januari 2017