20 Dec

Sista-minuten-julklappar!

Är du ute och ska handla de sista klapparna i sista minuten nu igen? Fear not, en bokpresent är alltid en bra idé!

Till den som älskar bladvändare och överraskande twister

Kanske är det allt du behöver veta
E. Lockhart

Boken som har höjts till skyarna under hösten. Utsedd till årets bästa ungdomsbok av Goodreads, Amazon, Bustle med flera. En av årets bästa böcker enligt New York Times, Publishers Weekly, Times  och många fler. En gripande historia om fyra vänner och en hemlighet som du aldrig hade kunnat förutse.

Till den som vill mysa ner sig under en gosig filt i vintermörkret och drömma sig bort till Paris

Presidentens hatt
Antoine Laurain

En mysig och originell historia om en väldigt speciell hatt, i president Mitterrands franska 80-tal. ”Att läsa Presidentens hatt är ren njutning”, ”en ljuvlig liten godbit” och ”läs gott folk, läs Presidentens hatt! Ni kommer att gilla!”  har det bland annat sagts om boken.

Till den växande familjen, eller bara till den som vill ha bättre koll på sin vardagsekonomi

Mamma, pappa, pengar
Jenny Rosander Ney och Johanna Ögren

Låt inte pengarna flyga iväg när storken har landat. Det här är en ekonomihandbok för nybildade familjer som vill ha vägledning i små och stora beslut. Boken har fått omdömet ”den bästa bok om privatekonomi som jag någonsin har läst” av en professor i nationalekonomi på Stockholms universitet.

Till den som inte räds läskigt innehåll

Inga kelgrisar, inga styvbarn 
Cia Sigesgård

Den här folkhemsrysaren har blivit utnämnd till en av årets bästa böcker i spänningskategorin av såväl Dagens Nyheter som Kvällsposten. Sigesgård jämförs bland annat med John Ajvide Lindqvist. Varning: Boken kan förändra din syn på grannar för resten av ditt liv!

Till den som längtar efter ett äventyr där allt, precis allt, går åt helvete

Demonologi för nybörjare 
Caroline L Jensen

Det här är liftarens guide till helvetet. Med inspiration av Douglas Adams, Terry Pratchett, Neil Gaiman och Dante Alighieri tar Caroline L Jensen med dig på en resa genom helvetets nio kretsar.

Till den samhällsintresserade, som vill beröras på djupet

Bära leggings i januari 
Sara Stille

Sara bar på en fruktansvärd hemlighet. En dag orkade hon inte bära den längre. Det här är hennes egen berättelse om att våga anmäla en vän till familjen för över 50 fall av sexuella övergrepp, bemötandet ett våldtäktsoffer får i rättssalen och hur man vänder mörka år till en ljus framtid. (Nu även i pocket!)

books and tea

***

Och med det säger vi TACK för ett underbart år! Vi önskar er en alldeles underbar, härlig och fantastisk julledighet och låt oss sedan se till att år 2015 blir det allra bästa året hittills, på alla sätt och vis. Vi ses igen i vårboksyran!